ULTRASONIK PIEZO BURUN ESTETIğI NEDIR OPTIONS

ultrasonik piezo burun estetiği nedir Options

ultrasonik piezo burun estetiği nedir Options

Blog Article

Burun estetiği, ameliyatla veya ameliyatsız olarak yapılabilmektedir. Ameliyatsız burun estetiği uygulamalarından biri botokstur. Burun ucunu kaldırabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu işlem sırasında, burun ucunu aşağıya çeken kasa enjeksiyon yapılarak kasın geçici süre fonksiyon görmemesi sağlanır. Böylelikle burun ucunda bir miktar kalkma sağlanır.

En önemlisi hastaların ameliyattan hemen sonra görecekleri yeni burun şekli hakkında 6-12 ay süren sabırlı bir bekleyiş süreci olacağı tekrar tekrar hatırlatılmalıdır.

Burun ameliyatı sonrası şişlik ve morluk oluşmakla birlikte bu durum çoğunlukla one hafta içinde ortadan kaybolmaktadır. Şişlik ve morluğun daha az olmasını sağlamak için başı yüksekte tutarak yakmak, göz çevrelerine soğBritish isles uygulama yapmak faydalı olacaktır.

Burun estetiği ameliyatında burun kemikleri kırılmaz. Kemikler çeşitli aletlerle kontrollü olarak kesilir ve/veya törpülenir. Bu işlem için en sık cerrahi aletler kullanılır. Bunlara ek olarak mikromotor ve ultrasonik kemik şekillendirme cihazı olan Piezotome gibi cihazlar da kullanılmaktadır.

Kişinin öz saygısını kazanmasından tutun çevre ile olan iletişimine kadar etkileyebilecek bu operasyon kaliteli bir yaşamı da beraberinde getirmektedir.

Burun estetiği ameliyatınızı Ankara'da Prof. Dr. Haldun Kamburoğlu'na olmayı planlıyorsanız ilk olarak ameliyat olmayı planladığınız tarihten birkaç ay kadar öncesinde muayene olmanızı öneririz. Zira yoğunluk nedeni ile ameliyat randevuları uzun bir süre sonrasına verilebilmektedir. Öte yandan muayene randevuları da ortalama 6 ay civarında verilebilmektedir ancak ertelenen hastaların yerine randevunuzun daha erkene alınması şansı da her zaman mevcuttur.

Burun estetik ameliyatları 1887 yılında kapalı teknik ile başlamıştır. 1957 yılında ise açık teknik literatüre tariflenmiştir. Yani klasik kapalı teknik, sanıldığının aksine açık teknikten tam 70 yıl önce tariflenmiştir. Açık tekniğin yaygınlaşması ise 1970'leri bulmuştur. Kapalı teknik ile açık tekniğin temel farkı, kapalı tekniklerde burun delikleri arasındaki bölmede dışarıdan bir kesi yapılmaz iken açık teknikte buradan bir kesi yapılır.

Dudağın hareketi: Burun ve dudak arasındaki ilişki burun estetiği sonrası dudağın hareketinde bazı değişikliklere yol açabilir.

Rinoplasti burun şeklinin değiştirilmesine genel olarak verilen isimdir. Burun estetiği anlamında da kullanılmaktadır. Septoplasti ise burun şekline etki etmeden, burun delikleri arasındaki bölmenin nefes alma sorununa yol açan eğrilik gibi bozukluklarının tedavi edildiği ameliyat prof. dr. raşit midilli izmir burun estetiği rinoplasti yorumları şeklidir. Septorinoplasti ise bu iki işlemin eş zamanlı uygulanmasıdır. Hayatınızın bir döneminde estetik burun ameliyatı olmayı düşünüyorsanız ve nefes alma sorununuz var ise en uygunu bu iki işlemi beraber olmaktır.

Rinoplasti ameliyatı sonrası burnunuza yerleştirilen koruyucu alçıyı cerrahınız tarafından çıkarılıncaya kadar tamamen kuru tutmanız gerekmektedir. Bu süre zarfında tamamıyla suya temas ettiğiniz bir duşu tercih etmemelisiniz.

) Neticede her hastanın iyileşme sürecini etkileyen unsurlar farklıdır. Doğal olarak burun estetiği sonrası burun şeklinin ne zaman tam olarak ortaya çıkacağı ile ilgili kesin bir söylemde bulunmam doğru olmaz.

Üst Üste Kıkırdak Tekniği: Bu teknik genellikle projeksiyonu azaltmak için kullanılır ve lateral ve/veya medial iç kıkırdakların uzunluğunu kısaltır.

İnterdomal Dikiş: Alt lateral kıkırdakların orta kısımlarında uygulanan bu dikiş burun ucunun genişliğini daraltır ve projeksiyonu artırır.

Ayrıca, burun ucunda hissizlik veya alerjik reaksiyonlar gibi durumlar da nadiren olsa yaşanabilir. Anestezi ile ilişkili komplikasyonlar ve ameliyat sonuçlarının beklentileri karşılamaması da potansiyel riskler arasındadır. Bu nedenle, operasyon öncesinde tüm bu riskler dikkatle değerlendirilmelidir.

Report this page